Dacă vrem să ne găsim fericirea, haideți să nu ne mai gândim la recunoștință și nerecunoștință și să dăruim pentru bucuria interioară de a dărui.

Dale Carnegie

Bine ai venit în birou! ți-a spus noul tău coleg, acum mulți ani în urmă, și a întins mâna către tine, în semn de bun venit, zâmbind prietenește. Îți amintești emoțiile de început și întâlnirile cu colegii de birou, mâinile strânse și cuvintele de încurajare? Aceste amintiri frumoase care te leagă de colegii de birou și multe alte experiențe pe care le-ați trăit împreună, unele pozitive altele mai dificile, sunt firești și foarte importante, pentru că te-au format, te-au făcut să ajungi profesionistul care ești azi.

Cadouri pentru colegii de birou

Relațiile profesionale, o provocare continuă

O bună perioadă din viață o petrecem la birou și este firesc să legăm prietenii strânse, să ne atașăm de oamenii cu care lucrăm. Un calcul simplu arată că, dacă lucrezi 40 de ore pe săptămână, vei petrece muncind cel puțin 80.000 de ore din viața de adult alături de colegii de birou. O singură relație încordată la locul de muncă poate avea un efect profund negativ asupra unei activități care altfel ne pare plăcută și ne oferă sentimentul de împlinire.

Indiferent cât de mult îți place munca efectivă pe care o desfășori, atunci când nu te înțelegi cu colegii este greu să îți păstrezi entuziasmul. Dar, dacă nu te înțelegi bine un un coleg de birou, ceea ce în alte împrejurări ți s-ar putea părea o slujbă grozavă devine ceva neplăcut. Relațiile frumoase cu colegii pot determina atât succesul profesional, cât și satisfacția față de munca pe care o desfășori.

Empatia, arta de a stabili legături cu oamenii

Companiile sunt pline cu oameni diferiți, cu caractere, personalități, stiluri de comunicare foarte diferite. Secretul muncii în echipă reprezintă tocmai abilitatea de a relaționa cu astfel de oameni. Prin urmare, este foarte important să înveți să cunoști persoanele cu care lucrezi, ca un ascultător empatic, pentru că astfel vei fi atent și vei înțelege perfect sensul cuvintelor exprimate de acesta, în diverse situații. Grija și atenția față de semeni nu pot fi mimate, ba dimpotrivă, pentru a avea relații frumoase cu colegii de birou, este important să transmiți că te preocupă omul de lângă tine, că vrei să-l cunoști mai bine, să știi ce pasiuni are, ce îi place și ce nu.

A fi priceput în profesia aleasă nu e suficient

Este greu să ne mai imaginăm în ziua de azi un job care nu necesită abilitatea de a lucra în echipă, alături de alți oameni. Tot mai multe studii ilustrează că indiferent cât de bine stăpânești cunoștințele și abilitățile tehnice necesare pentru a lucra la compania unde ești angajat, nu este suficient. Relațiile frumoase cu colegii de muncă te ajută să obții un randament mai mare și să lucrezi mult mai eficient, ceea ce înseamnă rezultate profesionale mai bune.

Atunci când ești deschis către o comunicare deschisă cu colegii, te poți bucura de frumusețea de a dezvolta legături apropiate cu colegii. Îți va fi mult mai ușor să clădești relații personale atunci când știți că formați un colectiv puternic și vă puteți exprima dezacordul fără ca vreunul dintre colegi sa ia lucrurile personal.

Așadar, ce mai poți face pentru a avea o relație bună cu oamenii cu care petreci peste 8 ore din zi?

Bucuria de a primi și bucuria de a dărui

Noi credem că o parte covârșitoare din satisfacția profesională pleacă de la bucuria interioară pe care o ai atunci când te bucuri alături de omul de lângă tine, de colegii tăi. Și ce ocazie este mai bună de a cultiva bucurie decât momentul oferirii unui cadou, fie că este vorba de o zi de naștere, ziua căsătoriei sau de un gest de apreciere.

Istoria oferirii unui cadou este extrem de veche, începe din cele mai îndepărtate timpuri, fiind un gest de conectare emoțională și de exprimare a iubirii, a recunoștinței sau a respectului. Simbolul cadoului a depășit bariera timpului și s-a transmis ca moștenire genetică de la faraoni și împărați, până la oameni politici și persoane absolut obișnuite, de la un capăt la altul al planetei. Pentru că a oferi un cadou este un gest care bucură, unește și care aduce în suflete multă recunoștință.

Cadoul potrivit pentru colegul potrivit

Știm că în general nu este întotdeauna ușor să găsești cadoul potrivit și că de multe ori se dovedește a fi o adevărată peripeție. Tocmai de aceea, vrem să fim convinși că faci alegerea cea mai bună mai ales când vine vorba de colegii de serviciu. Gândește-te o clipă la discuțiile cele mai plăcute avute cu acel coleg a cărui zi de naștere urmează. La ce te duc cu gândul?

Cadouri pentru colegii de birou

Ca să îți fie și mai ușor am selectat mai multe tipologii de colegi în funcție de interesele, pasiunile și aspectele care îi caracterizează.

Cadouri pentru colegii familiști

Dacă primul gând care îți vine în minte când vine vorba de un anumit coleg sunt discuțiile frecvente despre copii sau familie în general, atunci cu siguranță colegul tău de birou este tipul familist convins, pentru care bucuria celor de acasă reprezintă bucuria personală. În acest caz, cele mai inspirate cadouri sunt cele din registrul familiei.

Iată selecția noastră de cadouri inspirate pentru colegii de birou familiști:

  • Coș de picnic. Cine nu adoră să iasă la iarbă verde, să aibă parte de un picnic în natură, departe de aglomerația orașului? Cu atât mai mult colegul tău familist va aprecia un cadou care îi va aduce familia aproape pentru a petrece momente minunate în familie. Deci, care coleg de birou e gata să umple coșul cu bunătăți și sufletul cu voie bună?

 

  • Ceas de perete. Cine are copii știe cât de mult însemnă să pleci din casă la timp, mai ales dacă este vorba de mersul de dimineață la grădiniță sau școală. Un ceas cu o formă absolut inedită care să reamintească întregii familii ora de plecare va fi cu siguranță un cadou apreciat de colegul tău familist. Ceasul este inspirat din celebrul tablou al lui Salvador Dali “ Persistența memoriei” și este realizat în atelierul brandului italian Antartidee, specializat în obiecte de artă suprarealistă.

  • Ramă foto Arborele genealogic. Dacă ai colegă care tocmai a născut sau un coleg care este proaspăt tătic și vrei să-i faci un cadou original, o ramă foto sub formă de arbore placat cu argint va fi cu siguranță un cadou foarte apreciat. Designul ramei foto este aparte tocmai pentru că redă exact forma unui copac cu tulpină, de ale cărui ramuri atârnă 10 fructe, 10 mici rame foto.

Cadouri pentru colegii proaspăt căsătoriți

Unul dintre colegii de birou urmează să se căsătorească? Ai epuizat toate ideile de cadouri de nuntă sau pur și simplu nu îți vine în minte nimic deosebit care să-l surprindă? Inspiră-te tocmai din momentul deosebit pe care l-a trăit, nunta lui, și achiziționează-i un cadou care să surprindă cele mai frumoase evenimente din viața unui om.

Aceasta este selecția noastră de cadouri pentru colegii proaspăt căsătoriți:

  • Cutie pentru fotografii – Nunta noastră. Cu siguranță amintirile frumoase de la nuntă nu sunt puține iar fotografiile nici atât, deci ce poate fi mai apreciat decât un cufăr cu amintiri care să păstreze acele momente speciale de la nuntă.
  • Sfeșnic pentru lumânări. Un sfeșnic inspirat din Spirala lui Fibonacci, din oțel cuprat roz, va îndulci mesele tinerilor căsătoriți și va lumina atmosfera unei seri romantice în doi.

Cadouri pentru colegii pasionați de călătorie

Un aspect de un real ajutor atunci când vrei să alegi un cadou pentru colegul de birou este să te gândești la ce pasiuni are, ce îi place să facă în timpul liber.

Un pasionat de călătorii va aprecia cu siguranță selecția noastră de cadouri:

  • Busolă. Un coleg de birou pasionat de călătorii va aprecia cu siguranță un cadou cu istorie în spate, cel mai vechi instrument de navigație, o busolă realizată din oțel inoxidabil. Dacă vrei să-i dai  o notă mai specială, poți personaliza busola, gravând un mesaj unic pe spatele acesteia. Conform principiilor feng shui, busolele aduc armonie și noroc, deci un motiv în plus să alegi un astfel de cadou cu mesaj pozitiv.

cadouri personalizate_sotul_meu

  • Glob pământesc. Poate că nu are de gând să facă ocolul pământului, dar cu siguranță colegul tău de birou pasionat de călătorii va aprecia un glob pământesc care să-l inspire în următoarele alegeri. Pe lângă funcția decorativă, globul pământesc este și un minibar în care “se pot ascunde” o sticlă de băutură și 6 pahare, perfecte pentru a depăna amintiri din călătorii cu prietenii.

Cadouri pentru colegii nonconformiști

În orice birou există acel tipar de coleg care pare că nu se încadrează în mulțime, care nu respectă regulile, care nu vine niciodată la program și pare că nu dă doi bani pe ținuta vestimentară obligatorie. Este tipul nonconformist, extrem de bun în domeniul său, dar care nu dă doi bani pe regulile societății. Într-adevăr, este destul de greu să găsești cadoul pentru colegul de birou din această categorie aparte.  

Noi îndrăznim să-ți propunem o selecție curajoasă de cadouri altfel, pentru colegul tău de birou nonconformist:

  • Cuier mână Antartidee. Un model de cuier avangardist care pare desprins dintr-o peliculă de film thriller sau dintr-un muzeu de artă este un cadou perfect pentru colegul tău de birou căruia nu îi place să se conformeze regulilor și protocoalelor. Din aceeași categorie, poți alege cuierul ac de siguranță realizat din rășină, pictată manual de artiștii de la Antartidee.

  • Suport ochelari de soare. Mai mult decât un cadou inspirat pentru un coleg de birou care apreciază arta suprarealistă, o piesă inedită de decor, care va atrage atenția oricărui musafir, datorită designului ingenios sub forma unei sculpturi cu nas, buze și bărbie, confecționat din rășină de marmură.

Da, poți avea relații frumoase la serviciu sau poți purta permanent discuții aprinse despre diverse puncte de vedere în contradictoriu, fără să iei neapărat lucrurile personal. Poți clădi relații călduroase cu colegii de birou cu care petreci atât de multe ore în cele 5 zile ale fiecărei săptămâni sau poți considera că între viața la serviciu și cea familială nu trebuie să existe nici cea mai mică legătură. Oricum, de muncit trebuie să muncim cu toții.

De ce să nu ne umplem zilele de iubire, apropiere, sprijin reciproc și prietenie? Doar o viață avem! De tine depinde!

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Un calcul mic de verificare *