Nu știm alții cum sunt dar pentru noi există un colț magic la unele nunți. Este colțul în care invitații lasă cadourile, de forme diferite, frumos împăturite și cu funde colorate. După rochia miresei, credem că este singurul element care mai stârnește imaginația invitaților la o nuntă. Și cum ne dorim ca magia să persiste întreaga noapte, credem că trebuie să complicăm puțin căile achiziționării cadourilor, pentru a ieși din previzibil.  Pentru asta se ia o porție de inedit, se piperează cu mai multe idei deosebite, se adaugă umor și, cel mai important, se personalizează cu povești. Pregătit să devii maestrul cadourilor de nuntă perfecte?

cadouri_personalizate_mesaj

 

Cadouri de nuntă deosebite

Ține minte un sfat de la un prieten: pentru a-ți aminti când e ziua soției tale sau ziua aniversării voastre este de ajuns să o uiți o dată! Dar mai bine îți urez să ai o memorie bună și…casă de piatră!

Nu, nu e un mesaj „scăpat” întâmplător aici, ci e un mesaj pe care îl poți „asezona” cu un cadou deosebit în forma unei rame foto care să înceapă cu cei doi miri și să continue până la adânci bătrâneți cu nepoți, în noul arbore genealogic.

cadouri nunta miri

Un simplu mesaj, banal la prima vedere, poate scoate un cadou din zona util și practic, pentru a avansa la categoria cadourilor de nuntă și cununie civila deosebite. Cum este posibil? Mesajul poate avea în spate povestea “memoriei de elefant” a soțului, care mereu uită zile de naștere, data primei întâlniri, chiar și data din calendar. Asta îi va da cadoului un plus valoare și va transmite cel mai important mesaj – că îți pasă!

Variantele cadourilor cu mesaj sunt nenumărate și se pot adapta personalităților mirilor. Pentru cei cu un simț al umorului dezvoltat, noi propunem o pușculiță argintată, cu mesajul: „De acum există un mod mult mai rapid de a transfera bani dintr-o parte în alta, se numește „căsătorie”. Să aveți parte de o viață fericită în doi, de mulți bani și de o casă de… piatră!

Dar dacă vrei să îi surprinzi mai șugubăț și în același timp oferind ceva „serios”, o cutie de fotografii se potrivește poate mai bine, iar în interior le poți lăsa un mesaj care să meargă la suflet, cam așa: „secretul unei căsnicii fericite rămâne un secret! Dar dacă voi îl aflați totuși, poate mi-l șoptiți și mie!” Vei putea vedea mai târziu în pozele familiei dacă cei doi au aflat secretul sau nu. Un cadou potrivit mai ales pentru cununia civilă.

Toate sunt cadouri deosebite pentru miri, doar la un click distanță, în funcție de bugetul tău. Dacă te simți mult mai generos și vrei ca mirii să își amintească de tine toată viață, le poți pregăti o escapadă de două zile într-un oraș european (sigur ai auzit despre ei dacă le-ar plăcea în Londra răcoroasă sau în Viena imperială), două bilete la concertul trupei pe care știi că o așteaptă de multă vreme (mai ales dacă acel concert e aproape imediat după nuntă), sau un șir nesfârșit de prima întâlnire  (un salt cu parașuta, o ieșire într-un parc de distracții, o cină la cel mai nou și trăsnet restaurant din oraș și poți continua, în funcție de imaginație și buget).

Cadouri originale pentru nuntă și cununie civilă

„Omul nu trăiește decât în timpul în care a iubit!” Dimitrie Bolintineanu

Dacă mirii simt că trăiesc din momentul în care au început să se iubească, poți să îi ajuți să își contorizeze momentele petrecute împreună cu ajutorul unor ceasuri originale. Pentru mirii pasionați de IT ai ca opțiune ceasul Arond iar pentru cei care știu sigur că dragostea trece prin stomac poți alege un ceas de perete omletă, pentru cât mai multe mic dejunuri savurate împreună, de cel puțin 365 de ori pe an.

Opțiunile noastre favorite, cu care sigur nu vei da greș, sunt ceasurile Antartidee, ceasuri italienești potrivite pentru mirii îndrăgostiți de artă și de frumos, inspirate de pictorul Salvador Dali. Și dacă mirii sunt colegii tăi de muncă, ai putea să le oferi ceasul de birou Tavolo, o variantă originală de a aduce natura la birou și de a crește productivitatea muncii.

cadouri nasi aniversare casatorie

 

Cadouri pereche pentru miri

Alte variante posibile pentru cadourile originale de nuntă sunt cadourile „pereche”, idei care se adresează aceluiași tip de tabiet, abordat din perspectiva EI și perspectiva LUI. Un set de bărbierit pentru el și o trusă de manichiură pentru ea este un exemplu simplu, dar de efect, dacă adaugi și un mesaj de „suflet”, dedicat domnilor: „Prietene, nu uita! Cele mai importante trei cuvinte într-un mariaj sunt: Spăl eu vasele! Așa că îți urez spor la treabă în casa de piatră!

cadouri nunta pentu miri

Dacă setul de bărbierit nu te convinge pentru viitorul mire, oricând poți opta pentru o sesiune de bărbierit în mod tradițional, cum „se făcea altădată”. În timp ce domnul se va delecta cu un bărbierit profesionist, nu uita să îi amintești că: „a fi un soț bun este ca şi bărbieritul. Indiferent cât de bine te bărbiereşti astăzi, vei fi nevoit să o faci din nou mâine.

cadouri nunta pentru miri

O altă opțiune pentru acest tip de cadouri este perechea dintre o casetă de bijuterii și o cutie pentru ceasuri. Pentru ca cei doi să nu uite că „în căsnicie cea mai de preț bijuterie e dragostea și unitatea de măsură e timpul petrecut împreună. Casa de piatră!

cadouri personalizate pentru miri

De ți se pare prea scump să faci cadou o escapadă într-un oraș european, poți să oferi un glob pământesc multifuncțional, cum globul tip bar. Nu-i așa, „acasă poate fi oriunde pe lumea asta, pe orice continent, în orice țară, în orice vârf de munte sau pe orice colț de pământ, atunci când ești alături de persoana pe care o iubești”?

Globul pământesc este poate unul dintre cadourile cele mai versatile, pentru că este un obiect de decor, îndeplinește o funcție practică, și poate fi transportat destul de ușor. Iar în interior poți personaliza plasând o sticlă de vin pe care să o deschidă peste ani, pentru că vinul cel mai bun e cel vechi.

Avem sugestii și pentru mirii pretențioși și pentru cei care preferă cadourile simbolice, de suflet: un suport de chei sau un ceas de perete. Suportul de chei are dublu sens, fiind practic și exemplu de artă suprarealistă în același timp, iar ceasul de perete inimos se „asortează” numai bine în casa proaspeților căsătoriți: „ca să ai la îndemână cheile de la casă și să ajungi la timp întotdeauna la cină”.

Poți încheia cu un sfat de casă nouă (l-am auzit și noi de prin bătrâni): „să luați cel puțin o dată pe zi masa împreună, unde merge unul dintre soți să meargă și celălalt și să nu apună soarele fără ca voi doi să fiți în armonie.”

 

Cadouri inedite pentru miri

Cadoul primit este nonconformist? Desprins parcă din basme? Extravagant și unic?

Sunt tot atâtea feluri de a defini un cadou inedit. Hainele pe care cadoul le îmbracă țin mereu de relația ta cu mirii și de ce amintiri vă leagă. Dacă ești prieten/ă cu mireasa, o romantică incurabilă, care iubește să stea pe iarbă verde, să citească și să mănânce fructe, atunci avem cadoul perfect pentru tine – coșul de picnic Saumur, un cadou elegant, potrivit pentru firea delicată a miresei.

cadou aniversare casatorie 15 ani

Pentru mirii care decid să se căsătorească în rochie de mireasă/costum, dar cu o pereche de converși în picioare, știm sigur ce trebuie să le oferiți: o vază suport Converse sau un ceas de perete Richi.

cadouri barbati scorpion

Și nu ne oprim aici. Din categoria cadourilor haioase, am mai extras din jobenul magicianului trei opțiuni:

Cadourile pot fi personalizate și cu un mesaj amuzant, precum: „Sărutul este o modalitate de a aduce doi oameni atât de aproape încât nu mai pot vedea nimic rău unul la celalalt.”

 

Cadouri de nuntă personalizate

Și că tot vorbeam de mesaje personalizate, moda cadourilor personalizate este mai apreciată ca oricând, indiferent de ocazie. Fie că sunt zile de naștere, zile onomastice, botezuri sau căsătorii, un cadou personalizat înseamnă din start un efort mai mare de a face o surpriză plăcută oamenilor dragi.

Cele mai uzuale sunt filmulețe cu momentele importante din relația voastră, albume foto cu poze pe care ai fi vrut să le arzi la timp sau coregrafii dedicate mirilor, spre bucuria și amuzamentul tuturor.

Opțiuni personalizate sunt și când vorbim de cadouri material. De exemplu,: o busolă personalizată, „ca să poți găsi întotdeauna drumul spre casă!”. Cei doi vor înțelege astfel că „dragostea şi reuşitele măreţe implică uneori şi riscuri măreţe” (Dalai Lama), iar mesajul acesta personalizat pe busolă le va aminti tot timpul că au făcut alegerea potrivită. Poate fi oferită mirelui chiar de către tatăl miresei, din dorința de a se asigura că va găsi mereu drumul cel mai scurt către fiica sa.

cadouri nunta personalizate

Pentru miresă, o bijuterie personalizată, cu mesajul vostru preferat, precum “You are my home!”, este o opțiune perfectă.

O altă propunere este o cutie foto care să aibă deja pe copertă cea mai trăsnită poză pe care o ai cu mirii. Să le amintești mirilor cu această ocazie că „reuşita în dragoste înseamnă mai mult decât a găsi omul potrivit. Înseamnă a fi omul potrivit.” (Robert Browning), iar pozele vor sta mereu mărturie că sunt perfecți unul pentru celălalt.

 

Impresii de…nuntă

A fost o dată ca niciodată, o nuntă ca-n povești și de n-ar fi nu s-ar povesti. Și nuntașii s-au veselit și au chiuit până dimineață, cu multe cadouri pe miri au primenit și către casă voioși au pornit. Însă nu tot timpul e ca în povești, deși am vrea.

Cadoul de nuntă nu e ușor de ales, ne cere ceva timp de gândire, stropi mulți de imaginație și ceva buget, deși există variante pentru toate buzunarele. Nu e neapărat un obicei la nuntă, cum e pe la alte case, dar pledoaria noastră e în favoarea unui cadou de nuntă altfel, care să meargă direct la sufletul celor doi miri, indiferent cât de mult se aplică sau nu că …au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Un calcul mic de verificare *