„Am nevoie de ceva mai mult! La nunta asta nu mai scap așa ușor, cu un plic pe masa de restaurant! Sunt prieteni prea dragi și vreau să le fac o surpriză la care nu se așteaptă!”

ne-a spus într-un suflet Irina.

Este una dintre clientele iLUX, care între timp ne-a devenit prietenă, după ce am salvat-o de mai multe ori cu o idee de cadou sau un cadou perfect, cumpărat în ultimul moment. Și astăzi a fugit de la muncă, presată de faptul că mai sunt doar câteva zile și se aud clopotele de nuntă!

cadouri nunta altfel

 

Chiar dacă povestea Irinei a avut un final fericit (da!facem minuni!), întreaga situație ne-a pus pe gânduri. Atunci ne-a venit ideea să scriem pentru voi un articol despre acel ceva mai mult, după cum îi spune Irina. Noi îi spunem simplu un cadou de nuntă ALTFEL.

De unde a venit ideea? De la nunțile acelea la care am fost prezenți, noi sau rudele, prietenii, cunoștințele, unde toți ne-am bucurat că am scăpat repede cu banii în plic, fără să ne mai batem capul cu ideea unui cadou care într-adevăr să ajungă la sufletul mirilor, să le fie util, plăcut, să îi reprezinte și, în final, să le spună povestea. Ca si cadoul pentru nașicadoul de nuntă pentru miri altfel are o „misiune înaltă”, aceea de a te muta de pe lista de simplu invitat la nuntă pe lista prietenilor de poveste. Pentru că un cadou altfel spune totul despre relația voastră și chiar dacă cere mai multe resurse de timp până îl găsești, garantăm că va merita efortul.

Alegerea unui cadou de nuntă altfel

Obiceiul nescris de pe la noi spune că un cadou este foarte potrivit la cununia civilă. Cei mai mulți oferă doar flori la cununia civilă, dar fără îndoială poți să îi surprinzi pe miri și cu un cadou plin de poveste. Dacă totul pare un scenariu din “Misiune Imposibilă”, venim noi cu soluția, pentru ca alegerea unui cadou pentru cununia civilă să nu te mai sperie.

Un scenariu destul de des întâlnit este acela în care cununia civilă are loc cu ceva timp înaintea celei religioase, de la o zi până la un an. Bineînțeles, sunt avantaje și dezavantaje în ambele situații (ambele cununii în aceeași zi sau în zile diferite), dar asta nu ar fi un motiv destul de întemeiat pentru a nu te gândi la acel cadou altfel, fie că e vorba de cununia civilă sau de cea religioasă.

cadouri nunta altfel

Știm deja că cei mai mulți invitați, începând cu părinții și rudele apropiate, le oferă mirilor aparate electrocasnice, pahare, cuverturi, lenjerii și orice altceva se gândesc sau știu că le-ar mai trebui mirilor de casă nouă. Principiul după care se alege cadoul este de obicei „să fie util și practic”. Pot apărea însă două situații, destul de încâlcite:

  1. Mirii să primească de două sau mai multe ori același cadou (cu două seturi de lenjerie de pat te mai descurci, dar cu doi roboți de bucătărie mai greu);
  2. Mirii să aibă deja cam tot ce le trebuie la casa lor, mai ales dacă deja locuiesc împreună de ceva timp. În această situație deloc fericită, propunerea noastră este un cadou mai puțin „convențional”, de ce nu, chiar personalizat (vezi mai jos).

În această situație „minunată” propunerea noastră este un cadou mai puțin „convențional”, de ce nu, chiar personalizat. O altă soluție este aceea în care „legi” cadoul de o poveste numai de voi știută și alege cadou care o să îi facă să zâmbească și să se gândească mereu la voi.

caduri nunta personalizate

Din categoria cadourilor personale, ai putea oferi un coș de picnic, în cazul în care cei doi preferă să se întâlnească cu prietenii în aer liber, la iarbă verde, mai ales în zilele lungi de vară. Și aici variantele sunt mai multe, fie un coș de picnic pentru 6 persoane, sau opțiunea doar „împărțit la doi”, dacă știi că prietenii ce tocmai se căsătoresc vor și momentele lor de intimitate. Partea cea mai bună la un coș de picnic oferit cadou este că riști prea puțin să îl mai ofere și altcineva.

cadou nunta original

Din categoria cadourilor simbolice de nuntă, și aici avem o sugestie: un suport de chei sau un ceas de perete. Vă rog să mă credeți pe cuvânt, sunt cadouri deloc banale. Suportul de chei pe care îl propunem aici are dublu sens, fiind practic și exemplu de artă suprarealistă în același timp, iar ceasul de perete se „asortează” numai bine în casa proaspeților căsătoriți: „ca să ai la îndemână cheile de la casă și să ajungi la timp întotdeauna la cină”.

cadou de nunta inedit

Ce poți face dacă tu, inspirat de articolul nostru (și povestea Irinei), vrei să le oferi mirilor mai mult decât un dar în plic? Singura soluție este cadoul altfel oferit mirilor la nuntă.

 

Cum transformi un cadou de nuntă obișnuit într-un cadou de nuntă deosebit?

Cadoul altfel trebuie să fie pentru amândoi, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea scump, nici prea ieftin, nici să fie la fel cu darul primit de la părinți, nici să nu fie ceva ce nu le trebuie, să se potrivească cu felul ei năbădăios și cu personalitatea lui serioasă, și tot așa…te-am încurcat mai mult decât te-am ajutat până acum.

Bine, din punctul nostru de vedere, înainte de toate trebuie să faci cadoul de drag! Dacă se transformă în obligația anului, îți poți da seama ușor cam cât de mult nu se vor bucura mirii de cadoul de la tine. De acord că sugestii despre ce cadou ai putea să oferi mirilor găsești foarte multe, nu trebuie să cauți prea mult în online și nici prin magazine. Dar ideea principală rămâne aceea că orice ai oferi, e mult mai relevant dacă dăruiești acel cadou din suflet, cu multă prietenie pentru cei doi miri.

Cadoul de nuntă altfel are o poveste

Te întrebi poate ce cadou a cumpărat Irina? A venit momentul să afli! “Prietenii noștri sunt Ioana și Andrei și întreaga gască o să fie alături de ei, doar că nu știm ce să le facem cadou. Vom lua flori, avem deja reserve consistente de orez, să fim sigură că o să fie prosperitate în casa lor, avem plicul dar ceva lipsește”, ne-a povestit Irina. Am rugat-o să își amintească ce le place să facă, dacă se întâlnesc des la ei acasă, dacă le lipsește ceva atunci când merg în vizită și asta a fost! Imediat am găsit soluția! “De câte ori ne întâlneam la ei acasă, niciodată nu aveau trei pahare la fel să avem în ce bea vin. De fapt aveau câte două pahare, două căni, două cești și tot așa. Pe bună dreptate de altfel, în casa lor locuiau doar doi oameni,” și-a amintit Irina. În final, cadoul pentru miri a fost un set complet de 18 pahare pentru fiecare rând de băutură (pentru vin, apă și ceva tărie). Iar Irina ne-a scris apoi şi ne-a mărturisit că s-a râs cu poftă atunci când au deschis cadoul şi au văzut că s-a rezolvat o problemă ce părea atât de gravă. Despre asta este un cadou altfel. Şi poate că te gândeşti că au mai primit un set de pahare şi cadoul acela este la fel ca celelalte tradiţionale. Nimic mai fals. Acel set complet de pahare va avea mereu în spate povestea serilor nesfârşite petrecute de Irina alături de prietenii ei.

Concluzia: nu te da bătut(ă)! Indiferent cât de practic este un cadou, „picanteria” e în cele din urmă povestea.  

cadou de nunta altfel

Cadouri pentru o zi, amintiri pentru o viață!

Toate peste toate, ziua nunții este o zi plină de emoții pentru ei, mirii, proaspeții căsătoriți, noua familie. De aceea este atât de important cadoul ALTFEL, care să le arate că te-ai gândit la ei, că ți-ai pus mintea și resursele la bătaie pentru ca ei să simtă emoția cadoului ALTFEL. Nu cred că este ceva mai frumos, cel puțin în ziua nunții, decât să știi că prietenii tăi s-au gândit la tine și au ales ceva special pentru tine, nu doar că erau obligați să „dea ceva la nuntă”.

Cel mai important lucru este că nu vei oferi un simplu cadou, ci amintiri pe viaţă!

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Un calcul mic de verificare *