E dimineața de Crăciun ți tocmai te-ai trezit. Un abur cu iz de cozonac parfumează toată casa, iar dinspre bucătărie se aude clinchetul familiar al unei lingurițe ce se lovește de pereții unei căni de porțelan. Este soțul tău care tocmai își prepară cafeaua după rețeta de sărbătoare în care adaugă cardamom și un vârf de cuțit de zahăr vanilat. O greutate îți apasă pieptul ți o pereche de ochi mari ți verzi te fixează autoritar nu mai departe de 10 cm de fața ta. E Pufuleț, pisica ta albă ca spuma laptelui ce pare să știe deja că azi e zi de sărbătoare și de primit cadouri. Apropo de cadouri, oare ce ți-a lăsat Moșul sub brad? Cu o mișcare scurtă, dai la o parte pilota pufoasă și repede, repede fugi în sufragerie. Sunt multe pachete cu numele fiecăruia din familie pe ele. Hmmm…al tău ar trebui sa fie mic, mititel că doar i-ai spus Moșului că ți-ar plăcea o pereche de cercei din perle gri. Ba chiar i-ai și lăsat o pagină web deschisă fix la imaginea lor ca să nu se încurce atunci când face comenzi. Ia să vedeeemmm… ceva mic, pe unde o fi?! Oh! Iată-l! Cred că sunt în pachețelul acela învelit în hârtie roz cu fundiță verde. Vai, ce emoționată ești! Pufuleț, are și ea un cadouaș. Un șoricel cu clopoței. Oh, ce drăguț! Bravo, Pufuleț, probabil ai fost foarte cuminte! Dar, te grăbești să deschizi  mai repede cadoul de la Moșul. Rupi ambalajul, cui îi mai trebuie, oricum?! Oh, cerceii… o să-i porți diseară la cină și toate rudele te vor admira, dar…ce este asta?! O cartelă cu net gratuit timp de 1 an!!!

cutie bijuterii

 

***

Ești matinal. De cum deschizi ochii trebuie să te dai jos din pat. Nu-ți place să stai așa, fără să faci nimic. Te ridici cu grijă ca să nu-ți deranjezi soția, încerci, ca de obicei, să-l ocolești pe Goofy, cățelul care doarme fix la piciorul patului și mergi să-ți faci cafeaua. Azi e Crăciunul și o să pui și puțină frișcă. Doctorul ți-a zis să ai grijă la dietă că ai început să ai probleme cu tensiunea, dar tu știi că exagerează. E totul de la stres. Acum nu te stresează nimeni. E liniște. Toți dorm. Chiar și Piri Piri, papagalul gălăgios care imită râsul oamenilor cand te aștepți mai puțin. Cu mișcări lente scoți ceașca mare din dulap, umpli fierbătorul cu apă, îl pornești și te întrebi unde o fi cutia cu cafea. Ah, uite-o, e pe blat, lângă chiuvetă. Dar mai e ceva acolo! Oare ce o fi în pachetul acela cu bilețel atașat. Îți pui ochelarii și citești curios: de la Moș Crăciun pentru George! Ooof, ce drăguț e Moșul! Sau o fi vreo Moașă, te pomenești 🙂 Căci îți aduci tu aminte când i-ai spus Valeriei, soția, că ți-ar plăcea să te mai asculte și pe tine Moș Crăciun. Dar ce frumos e pachetul. Învelit în hârtie cu imprimeu ecosez și legat cu fir auriu. Măi să fie! Te pomenești că ți-a adus chiar cutia pentru butoni pe care i-ai cerut-o. În sfârșit, o să poți să-ți pui colecția prețioasă într-un singur loc ca să-i ai mereu la îndemână. Îți sun tare dragi, fiecare pereche are o poveste diferită. Pe unii i-ai primit de la bunica, pe cei cu lalele albastre îi ai din prima ta vizită la Istanbul, cei din sidef sunt moștenire de la unchiul Frantz, fotograf la Viena… eh, dar haide, deschizi în sfârșit cadoul. Sub hârtia frumos colorată se află ultimul model de aparat de masurat tensiunea. Cine râde? Ah, e Piri Piri care tocmai s-a trezit.

cutie butoni

 

***

În difuzor se aude aproape la maxim refrenul “Happy birthday to you, Happy birthday to you”. Dai din cap cât poți de tare și, de bucurie, te bâțâi ușor pe scaun. Dacă n-ai fi în coloana de mașini de peste o oră, te-ai da jos și ai dansa nebunește. Azi împlinești 30 de ani. Rudele și prietenii s-au străduit să te facă să te simți cât mai bine de ziua ta. Ți-au cântat la mulți ani prin telefon, ți-au decorat biroul cu baloane și, când erai în mijlocul unei teleconferințe, au intrat în sală și au început să sufle din trompetele de carton. Au fost drăguți. Ți-ai dat seama că ei chiar țin la tine. Ție însă ți-a rămas gândul la cadoul care te aștepta de dimineață acasă. Ai fugit repede la birou ca să nu întârzii și n-ai mai apucat să-l desfaci. Parcă îl și vezi: un pachet frumos ambalat în hârtie cu mașinute. Oare mama chiar ți-a cumpărat ceea ce știa că îți dorești? Oare chiar ți-a luat modelul tău preferat de ceas de mână? Ea nu se prea pricepe la ceasuri. Totuși, altfel nu te-ar fi sunat de 5 ori azi să te întrebe dacă îți place ce ai primit. Sigur, sigur ți-a luat ceasul. Altfel n-ar insista atât. De-abia aștepti să ajungi acasă, să desfaci pachetul și să porți ceasul la party diseară. Vei fi un adevărat dandy. Ca în filme. Uite că de când te tot gândești la asta, aproape ai ajuns. Ești la colțul străzii și în 5 minute ajungi. Parchezi grăbit, intri în bloc și urci până în fața ușii, deschizi, intri în apartament, desfaci cutia și… zâmbești ușor dezamăgit. Înăuntru este un pulover cu reni. Și un bilet pe care scrie: La mulți ani! Cu dragoste, de la mami!

ceas de mana dalvey Torque

 

***

Hortensiile sunt deja în centrul mesei. Tacâmurile sunt toate aranjate și strălucesc frumos în lumina candelabrului. E aniversarea de 10 ani a căsătoriei voastre și ai scos cele mai frumoase farfurii. Cele cu flori exotice pictate manual. Vrei ca toți să se simtă minunat la petrecere. Mai ai de stabilit locul invitaților la masă. Nu vrei să riști ca matușa Smaranda să stea lângă fostul soț. O să îi găsești loc lângă nepoata ei favorită. Vor vorbi toată seara despre balet căci știi că amândouă nu ratează niciun spectacol. Bun, problema asta e rezolvată. Acum mai trebuie să vorbești doar cu cei de la catering să nu cumva să uite să aducă eclerurile cu mango și bezea. Sunt preferatele soțului și nu concepi să lipsească din meniu. Îți place să-l răsfeți cu tot felul de delicatese căci știi prea bine ca e un gurmand. Dar oare, el s-a gândit să te răsfețe cu ceva de aniversarea asta? Sigur s-a straduit să-ți facă un cadou drăguț, mereu e atent. Ție ți-ar plăcea geanta aceea încăpătoare, din piele ți pictată cu  trandafiri. Ai văzut-o acum o săptămână într-o vitrină și i-ai arătat-o și lui. Ți-a rămas gândul la ea. Culorile florilor inspirau o zi frumoasă de vară, o zi de petrecut la picnic cu toată familia. Ce frumos ar fi să o primești în dar! Mai sunt 5 minute și invitatii trebuie să sosească. Ah, nașii sunt deja aici. Uite, a venit și mătușa de la Cluj. Și fratele tău, direct de la aeroport. Și el, soțul tău împreună cu o cutie mare legată cu o fundă. Oare ce o fi înăuntru, te intrebi. O desfaci repede căci nu prea ai răbdare. Ce drăguț să primești o oală minune la aniversarea căsătoriei!

geanta Roses Damour Anuschka

***

Dacă și tu ai primit uneori cadouri care nu ți-au plăcut sau care ți-au înșelat așteptările, luna ianuarie e momentul perfect să te bucuri de un cadou pe care ți-l faci singur. Doar tu știi cel mai bine ce îți place și cu siguranță nu vei fi dezamăgit. Ți-am pregătit reduceri de 10% la toate produsele de pe iLUX.ro ca să poți cumpăra un cadou și celor care ți-au oferit daruri care n-au fost la înălțime. Ca să le arăți că n-a fost un motiv de supărare. Spor la cumpărături!

10% REdcuere in ianuarie

 

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Un calcul mic de verificare *