Ca a batut judecatorul cu ciocanul in masa sau ca mireasa a soptit un DA timid, tot cu o sentinta ai de a face, cu una care te condamna sa meditezi asupra unui cadou de nunta pentru miri in urmatoarele luni cand bugetul tau va fi incatusat. Trebuie sa te pregatesti temeinic: cu idei cadouri de nunta, bani si energie caci viitorii proaspeti insuratei se asteapta sa topai toata noaptea pe ringul de dans ca un veritabil Hopa-Mitica.

Tu si alti cel putin 80 de invitati aveti ca tema de gandire cadourile de nunta. Si nu oricare, ci unele care sa le placa, sa-i reprezinte sau care sa le fie de folos, unele care sa le aminteasca de ziua nuntii si de gestul tau atent. Doar atat. Ca sa reuseasca sa se integreze in noua familie, cadoul de nunta perfect trebuie sa reuseasca sa treaca de juriul alcatuit din mire si mireasa care l-ar putea osandi fara drept de apel la redaruire, decontare, intemnitarea in debara sau la pedeapsa capitala: cosul de gunoi.
Cadoul (sau plicul) este musai sa fie de calitate, deosebit si consistent, fireste. Ca doar o data se casatoreste omul (asta pana cand te trezesti ca-i cunosti nevasta cu numarul 3). Partea buna este ca indiferent ce si cat le-ai oferi, valoarea cadoului de nunta ramane intre 4 perechi de ochi: ai tai, ai vanzatorului si ai mirilor. Slava cerului, codul bunelor maniere a reusit sa subjuge obiceiul strigarii darului.
Si in caz ca te intrebai daca darul de nunta trebuie sa dureze o viata… Nu neaparat, dar asta nu inseamna sa le iei un bax cu pliculete de ness. Un cadou efemer, gen o vacanta in insule, le va rezista in amintiri o vesnicie, ceea ce nu am putea spune si despre un frigider.
Cuprins
Ce scoti din palarie la o nunta: bani sau cadouri?
Teoretic si una si alta sunt binevenite la ambele ocazii, insa, s’acu vin specificatiile, iata care sunt cele mai des intalnite practici:
NUNTA
Aici scapi usor, dar si usurat de euroii din cont. Cel mai frumos dar de nunta pe care il poti lasa la restaurant mirilor este un plic grasut, bine hranit cu bancnote care sa acopere nu numai ce ai mancat (sau nu), ci si toate capriciile mirilor pentru W-day, de la rochia de mireasa, care a costat cat 10 salarii, la ceata carbonica, dansatoare din buric si limuzina care o transporte pe Maria Sa, Printesa de o Zi – miresica. De ce? Pentru ca nimanui nu-i cresc bani in pom, iar cum dupa nunta li s-a decolorat cardul la cat de des l-au folosit, mirii trebuie sa-si recupereze “investitia”. Iar vanzand serviciile de ceai primite, nu ar reusi sa plateasca nici fotograful. Acum daca vrei sa le faci cadou pentru nunta vreun Porsche sau o garsoniera, nu cred ca i-ar deranja.
CUNUNIA CIVILA
Papadii Flori, musai si neaparat cu cozi lungi ca sa poti face scurta la mana cand se face podul de flori. Cei mai multi vin cu flori si atat, mai ales daca “DA-ul” de la starea civila are loc in aceeasi zi cu biserica si restaurantul sau cel mult cu un cadou simbolic. Altii “capseaza” de celofanul florii si un plic drept cadou pentru cununia civila, in timp ce rudele mai apropiate sau prietenii care vor neaparat sa le ofere o amintire, isi storcesc creierii cu vreo 2 luni inainte si le pun in brate cadouri pentru cununie care sa-i cocoseze, la propriu, mai ales daca “DA-ul” de la starea civila are loc in alta zi, ci nu in ziua cu nunta. Ce cadouri se dau la cununia civila? Cea mai potrivita intrebare nu este ce, ci cate, iar raspunsul este cate 3 din fiecare, caci matusa din partea varului mamei nu stia ca si fratele tau si colega de serviciu s-au gandit cu totii la un prajitor de paine. Deci ce faci, ii intrebi ce cadou vor sau nu?
A fi sau a NU fi intrebati mirii ce cadou de nunta isi doresc?
Daca la restaurant e simplu, ori vii cu plicul, ori gasesti unul pe masa in care sa cotizezi, pentru starea civila, in general se ia un cadou. Si aici apare problema pentru ca nimeni nu stie mai bine decat mirii ce le trebuie acestora prin casa, curte sau sifonier. Da, bineinteles ca poti da cu zarul si sa le cumperi un cadou impersonal pe care, fii sigur ca peste cateva luni il vei vedea pe la vreo ruda de-a lor in biblioteca. Sau si mai vesel, sa fi avut aceeasi idee cu alte 4 rubedenii. Ia gandeste-te, tu ce ai face cu 4 cuptoare cu microunde? In concluzie, daca nu vrei doar sa arunci banii pe fereastra, ci chiar iti doresti sa le daruiesti niste cadouri de cununie care sa le mearga la suflet, ai patru optiuni:

Situatia nr. 1
Si cea mai fericita. Ii cunosti, va bateti pe umar si peste ceafa de cand haul deci ii intrebi. Fara menajamente, scurt pe doi. Chiar daca strici surpriza, macar se aleg cu un obiect util. Ar mai fi cazul in care vrei sa afli ce sa le cumperi, dar nu vrei sa-i intrebi. Si atunci apelezi la tactica pisicii, mergi pe burta: te autoinviti acasa la ei si studiezi cu ochi de soacra fiecare cratita, fiecare statueta, ba mai faci si poze cand nu sunt ei in camera. Sau minciuna nevinovata. Incepi sa te plangi de masina ta de spalat care face si drege…si mai mult ca sigur vor da din casa fara sa bage de seama. Sau ai putea sa faci un efort de memorie si sa-ti amintesti ce mai povesteau ei acum ceva timp ca le-ar placea/trebui. Poti sa tii minte strategia pentru atunci cand vei fi in cautare de cadouri pentru aniversarea casatoriei lor.
Situatia nr. 2
Nu vrei sa-i intrebi pe ei, dar nici sa iei acelasi cadou ca matusa. Deci apropiatii. Le terorizezi cu intrebari rudele, prietenii sau colegii pe care ii transformi in complici fara vina. Din fericire pentru tine, in cazul acesta, scopul scuza mijloacele.
Situatia nr. 3
Le dai bani si stii sigur ca nu se vor supara ca au bancnote de 100 de euro in mai multe exemplare. Tot legat de bani ar fi sa le cumperi un cadou statement, un obiect extrem de scump pe care stii ca nu li l-ar cumpara nimeni altcineva. Sau, scenariul cel mai realist, vorbesti cu grupul de prieteni, colegi, strangeti o suma mare si chiar le luati un cadou de vis.
Situatia nr. 4
Wishlist-ul alias „Lista de Dorinte” este o practica des intalnita in Occident, dar care, timid, incepe sa prinda contur si la noi. Wishlist-ul presupune crearea unor registre pentru nunti pe site-uri specializate, unde cuplul magic face o lista cu obiectele pe care si le doreste, lista pe care invitatii o consulta si din care aleg un obiect in functie de buget, iar apoi bifeaza ceea ce au de gand sa cumpere. Daca sa primesti 3 seturi de farfurii nu e neaparat o tragedie, ca de, se mai sparg, poate ai mai multi musafiri, dar cu 3 cuptoare de microunde e alta poveste.
Ne dati ori nu ne dati, dar mai ales cat? Cati bani se dau la nunta?
Cati bani se dau la nunta este intrebarea care ii chinuieste atat pe invitati, cat si pe mirii care trebuie sa-si gestioneze inca de la inceput cheltuielile in functie de suma pe care (spera ca) o vor primi in ziua nuntii.
Cat dau la nunta, fac imprumut la banca sau nu?
Depinde de foarte multe lucruri. Primul ar fi gradul de rudenie. Darul de nunta oferit in plic se invarteste in anul 2015 in jurul sumei de 100-150 de euro de persoana pentru simplii invitati – in cazul unei nunti fara pretentii – insa parintii si nasii ajung sa si tripleze suma. Din informatiile stranse de noi, in general, oamenii fie ofera undeva la 100—200 de lei peste meniu, fie ofera peste meniu 50-100% din valoarea acestuia.
Atunci cand calculezi cat sa fie darul de nunta in bani tine cont de tipul restaurantului la care are loc, daca este in alt oras, cand are loc ceremonia, sambata sau duminica, cele din urma fiind mai putin costisitoare ca meniu, de statutul mirilor si de bugetul tau. Da, mirii nu-ti vor spune niciodata in fata, dar stiind ca ai un salariu de 2000 de euro, vor crede ca te-ai zgarcit daruindu-le numai 100 de euro. Si nu uita sa incluzi si cheltuielile pe care le au mirii cu celelalte servicii costisitoare: foto, video, muzica, flori…
Cei care merg la nunti din obligatie, ci nu de dragul mirilor, apeleaza la scuza “pai le dau cat mi-au dat si ei la nunta, si chiar cu 100 de lei mai putin, ca uite, n-au lautari”. Insa daca tu te scalzi in alte ape si chiar vrei sa le faci un dar la nunta care sa-i ajute la inceput de viata si nu stii cat se da la nunta, ai mai multe variante:
- Ii intrebi pe miri, daca sunteti foarte apropiati
- Le intrebi parintii, prietenii apropiati – fii sigur ca stiu
- Suni la restaurant si afli care sunt tarifele practicate
- Dai cat te lasa sufletul / punga

Nasii dau bani la masa ori cadouri mirilor? Bani, cel mai adesea le ofera bani, iar in unele cazuri, nasii le daruiesc banii chiar cu 1-2 luni inainte de nunta ca sa ii ajute, pentru ca in ajunul evenimentului vin cele mai multe cheltuieli pe capul tinerilor insuratei: aranjamente, marturii, printuri, cursuri de dans, coafor, machiaj…Si apropo, nu trebuie sa fii neaparat nas ca sa-i ajuti de dinainte.
Ce cadouri de nunta se (re)daruiesc?
Oficial: Doamne, fereste! Dar cum sa facem noi asa ceva cu darul de nunta de la matusica?
Neoficial: Hai iubi, urca in camionul pentru returnare si cuptoarele cu microunde de la ai tai…
Daca stai bine sa te gandesti, cele doua suflete pereche au si ele niste necesitati, niste gusturi si un spatiu de depozitare limitat. Si ar fi bine sa tii cont de acestea pentru ca toate cadourile voluminoase care nu le vor permite sa-si mai deschida canapeaua, darurile care ocupa locul degeaba (adica prostii carora nici harciogul nu le-ar gasi o utilitate), cadourile ieftine si kitschoase sau cele care nu au nicio legatura cu gusturile, personalitatea si credinta lor, toate vor lua calea ghenei. La fel si cele care vin in dublu- triplu exemplar. Zboara toate.
Cu exceptia cazului in care stii precis ca miri isi doresc exact acel obiect sau daca se muta in casa noua, (cand orice polonic este binevenit) poti fi sigur ca darul tau de nunta va fi redaruit cu prima ocazie, mai exact in primele 3 zile dupa nunta. Si din categoria cadouri de (re)daruit fac parte:
- Electrocasnicele – secolul 21 zice ca mai bine un LCD cu diaconala 200cm, expressor, masina de facut paine sau aparat de masaj sau un aspirator care curat singur
- Farfurii, pahare si tacamuri – argint, portelanuri sau cristal, macar sa le para rau cand le vor da drept cadou de pensionare :p
- Seturi de ceai si cafea – macar se vor bucura bunicile lor de ele
- Lenjerie de pat, pilote, perne – din matase, da?
- Tigai, oale, cratite – ceramica si vasele de lut ar fi ultima fita
- Tablouri si obiecte decorative – daca poti sa faci deosebirea intre arta si kitsch, bine, fie.
- Piese de mobilier: masuta de cafea, masa si scaune pliante
Si pentru ca am constatat ca intre ce si-ar dori mirii sa primeasca si cu ce se pricopsesc este diferenta ca de la cer la pamant, le-am cerut parerea catorva prietene din blogging care au fost sau vor fi miresici:
Mihaela Anghel: „Cand vine vorba de nunti, se cunoaste prea bine ca se asteapta sa oferi bani. Nu multi miri sunt incantati sa primeasca cadouri, ei avand nevoie de bani pentru a-si achita cheltuielile facute cu nunta sau eventual pentru luna de miere sau depunerea unui avans pentru achizitia unei locuinte. Dar la starea civila se poate oferi si un cadou, alaturi de clasicul buchet de flori. In acest caz eu as oferi ceva pentru casa, mai exact electrocasnice, de exemplu un espressor. Se mai ofera tacamuri sau asternuturi mai deosebite, dar nu prea e genul meu. Si daca ar fi vorba si de cineva apropiat, cu care-mi permit sa fiu mai directa, i-as inmana alaturi de cadou si bonul, pentru ca in caz ca nu are nevoie de acel produs sa mearga sa-l schimbe.”
Andreea Ursu Listeveanu: „La cununia civila am primit multe, multe, prea multe flori și 3 cadouri. Nu ma așteptam deloc sa le primesc pentru ca n-am facut niciodata cadouri cu ocazia asta, dar cred ca asta s-a intamplat pentru ca n-am participat la cununii civile fara nunta dupa. Cadourile primite au fost: o carte și o rama foto de la o colega de serviciu și a fost un cadou care mi-a placut enorm, doua cani simpatice și o cutie de lemn pentru pliculețele de ceai de la un fost coleg și de fiecare data cand beau din cana mea roșie cu buline albe ma gandesc la el și un set de ulcele de la nași pe care le folosesc des pentru unul dintre felurile mele de mancare preferate. Ah, și acum imi amintesc ca la nunta, de la un prieten din Germania am primit doi purceluși de porțelan in miniatura, simbol al prosperitații. Tocmai mi-am adus aminte ca am mai primit si-un robot de bucatarie, un set de farfurii si unul de tacamuri. Am uitat complet de ele, desi le folosesc zilnic :))”
Dana Lalici : „Exista doua trenduri in materie de cadouri de nunta si le-am experimentat pe ambele pe pielea mea. 1.Trendul traditionalist – cei care opteaza inca pentru cadourile clasice, gen servicii de cafea, roboti de bucatarie, lenjerii de pat si servicii de tacamuri. Alegerea nu este totusi una prea fericita, in sensul ca nu totdeauna se intampla ca lucrurile respective sa fie cu adevarat de folos proaspatului cuplu. Eu am primit un set de tacamuri care nu imi placea, o lenjerie de pat care nu mi se potrivea ca dimensiuni si un robot de bucatarie mai putin performant decat cel pe care deja il detineam. Deseori in ziua de azi oamenii se casatoresc abia dupa ce au deja o casa, dupa ce traiesc impreuna, nu le lipsesc asadar lucrurile clasice, gospodaresti, ci se vor bucura de un accesoriu original, pe care nu il vad oriunde, care sa le personalizeze o incapere, un perete, un raft…de exemplu, sa le condimenteze o seara sau sa le transforme o casa intr-un… camin. 2. Trendul practic – se ofera bani in plic pe principiul ca o noua familie are cheltuieli de acoperit si va cumpara ce va dori cu suma respectiva. Din nou solutia nu mi se pare fericita.”
Si nici miresele de pe Miresici nu fac nota discordanta:
„ Noi deja am primit o fructiera mare, veche, din argint, care este absolut superba. Din cate stiu vom mai primi un set de pahare de cristal lucrate manual….ce pacat ca eu nu prea ma omor dupa asa ceva…dar asta e! Ulterior am fost la un magazin de casa, deschis de curand si am facut o mica listuta cu ce imi trebuie pentru ca omul oricum da banii si e pacat sa ma umplu de bibelouri si tablouri.”
„ Pe noi ne-au intrebat toti ce cadou vrem la cununia civila….daca noi locuim impreuna cu parintii mei i-am zis clar ca nu avem nevoie de nimic, k chiar avem de toate asa ca i-am zis ca noi ne dorim bani daca vor sa ne dea un cadou”
„nimeni nu a ascultat rugamintea noastra de a nu ne cumpara nimic … asa ca am primit vreo 3 lenjerii de pat, doua seturi de vesela Luminarc, o veioza ft draguta, un set de cescute de cafea de portelan, un set pahare de vin din cristal, o pilota cu lenjerie (deci a patra ar fi), o tava de friptura pentru cuptor si …. 2 cuptoare cu microunde”
„Noi nu am avut posibilitatea sa stam impreuna, deci e logic ca nu aveam nimic cand ne-am casatorit. La inceput ne-am cumparat doar lucrurile esentiale pentru apartament (cuptorul cu microunde nu era atunci un lucru esential) si de aceea ne-am bucurat pentru orice cadou, pentru ca familia si prietenii stiau ca nu le avem.
„Si eu spun ca varianta cea mai buna e plicul cu bani daca stau cam prost. Daca nu, alta varianta ar fi ceva folositor… ai putea sa ii cumperi ceva pt nunta de exemplu, ce nu a reusit sa cumpere inca. Nicidecum o rama foto sau ceva decoratiuni pentru casa… la ce sa le foloseasca?!”
CINE ofera cadouri mirilor la nunta?
Dintre cei care ofera cadouri pentru miri cei mai multi sunt din randul rudelor si prietenilor apropiati.
Cadouri pentru miri de la parinti
Parintii carora oricat le-ai spune ca nu-ti trebuie nimic, oricum iti vor cumpara. Dragii de ei. Si rareori se limiteaza la un singur cadou. Prinsi de febra nuntii, mami si tati se transforma adeseori in copii care folosesc cardul neregulamentar la capitolul cadouri pentru miri de la parinti. Pentru ca si-ar da si camasa de pe ei pentru copil si pentru ca stiu ce-i trebuie.
Cadouri pentru miri de la nasi
Nasii au o viata mai grea caci la capitolul cadouri de nunta pentru fini intra, conform datinii: voalul miresei si accesoriile de par, inclusiv basmaua si turta in cazul in care mireasa are chef de firimituri in coafura de 100 de euro. Cadouri pentru miri de la nasi zice traditia ca sunt si lumanarile, iar platitul bisericii tot pe capul lor pica. Se mai obisnuieste ca atunci cand ii scot pe miri la biserica, dupa nunta, nasii sa ofere cadou mirilor o icoana si sa le faca cinste cu masa. Cate bordee atatea obicee. Dar fii fara grija si mirii au de servit partea lor de cadouri pentru nasi la nunta sau cadouri deosebite pentru ei cu diverse alte ocazii: aniversare casatorie, Craciun, etc.
Cadouri pentru miri de la prieteni si colegi
Prietenii si colegii sunt cei care se dau in vant dupa surprize. Convinsi ca rubedeniile ii vor napadi cu electrocasnice, multi vor sa le faca un cadou surpriza, ceva memorabil. Si pentru ca sunt multi, pun banii impreuna, iar din suma care se strange pot face un cadou de nunta de neuitat.
Cadouri pentru mire de la mireasa
Ea lui si el ei. Acesta este ultimul trend, ca cei doi iubareti sa se cadoriseasca inainte de nunta sau chiar in „ziua N”, nu mai asteapta pana la aniversarea casatoriei.
Iar la capitolul cadouri pentru mire s-au inregistrat pana acum ceasuri de firma, butoni personalizati (afla cum se aleg butonii ideali) eventual oferiti intr-o caseta de butoni aparte, un clips de bani, o roaba plina cu whisky, o pereche de sosete in cazul in care he gets cold feet, adica il paraseste curajul sau un album incendiar cu mireasa in lenjerie intima. Sau fara :p
Cadouri pentru mireasa de la mire
La ce cadou de nunta pentru mireasa s-ar putea gandi ginerica? Poate la o bijuterie deosebita pe care sa o poarte ea in ziua nuntii, o declaratie de dragoste neconventionala, sub forma unui mesaj decorativ, sa-i umple camera de flori, o poseta de mireasa personalizata pe captuseala cu poza lor, un breloc inima personalizat, o carticica cu 50 de motive pentru o iubeste… Si uite asa se duce pe Apa Sambetei tentativa miresicii de a nu-si descompune machiajul de 80 de euro.
Pentru miri, cadoul de nunta ideal nu e unul banal!
„Un cadou potrivit este placerea ta vinovata si secreta, este lucrul acela pe care ti-l doresti, dar singur parca nu te induri sa dai banii pe el. Si atunci speri in ascuns sa il primesti” ne spune Dana Lalici. Deci logic, cadoul ideal este cel ales dupa ideile care le populeaza cele doua emisfere. Ales dupa chipul, stilul de viata si personalitatea lor.
Cadouri de nunta pentru mirii activi
Sunt cei pe care atunci cand ii suni iti raspunde mereu robotul care te anunta ca sunt la ski, la mare, la calarit…Deci cele mai faine idei de cadouri de nunta pentru mirii plimbareti sunt activitatile, cele care sa-i tina cat mai departe de casa: de la abonamente la spa, la salturi cu parasuta, genti de voiaj dedicate si cosuri de picnic pentru multe moment romantice in doi. Alege cosul de picnic in functie de personalitatea si necesitatile lor. Alte cadouri pentru nunta originale pot fi bilete la teatru sau la concertul artistului preferat.
De la capitolul tehnologie puteti merge pe mana unui aparat foto ideal pentru luna de miere sau o camera subacvatica. Iar daca bugetul va permite puteti merge chiar mai departe de atat pana la vacante, un weekend la munte, un city-break in Europa – care nu este atat de costisitor, contrar parerii generale, mai ales cand imparti suma la 4-5 oameni. Iar daca le sunteti apropiati precum camasa de piele si stiti la ce viseaza, dar nu si-ar permite, cumparati-le bilete pentru luna de miere. Nu numai ca va fi cadoul de nunta perfect, dar ii si scutiti de o cheltuiala majora. Iar daca banii nu va ajung, impartasiti-le idea si altor rude, prieteni sau colegi. Oamenii vor fi mai mult decat incantati doar sa dea bani si sa scape de corvoada cautarii unui cadou pentru nunta.
Toate acestea intra la capitolul idei de cadouri miri pentru dupa nunta.
Cadouri pentru miri in ziua nuntii
Daca tot stii ca s-au dat de ceasul mortii cu pregatirile de nunta ca sa iasa totul perfect, poti da si tu o mana de ajutor, fara sa stie evident. La ce idei de cadouri de nunta pentru miri ma refer? Pai, le-ai putea darui o cutie argintata pentru verighete in care cavalerul de onoare sa pastreze inelele pana la biserica pentru ca acolo sa nu inceapa disperat sa se intrebe cum de a pierdut verighetele prin gaura de la buzunar, ca doar era era mica-mica…
Sau poti aranja sa vina sa le cante la restaurant unul dintre artistii pe care ii admira, poti chema o trupa de dans, un magician, le poti inchiria lasere, artificii sau instalatii de ceata artificiala, iar daca vrei sa fii cu adevarat dulce, ii poti lua prin surprindere cu o fantana de ciocolata sau cu un candy bar.
Un cadou de nunta minunat e unul personalizat
Cadourile de nunta personalizate te vor scoate din dilema si in cazul mirilor care au de toate, si in cazul celor pe care ii cunosti. Este darul universal valabil. De ce? Pentru ca tuturor ne place sa ne vedem numele pe ceva sau o urare gravata. Poti opta pentru o cutie argintata pentru verighete pe care o poti grava cu citatul lor de suflet pe care apropo, il poti imprima si pe un sticker de perete, este ultima moda in materie de decoratiuni interioare. Sau, daca nu merge gravat mesajul pe cadou, o alta optiune ar fi sa optezi pentru un mesaj de nunta scris pe o inima, pe care sa o atasezi cadoului ambalat. Pe loc un detaliu atat de mic transforma orice cadou intr-o amintire pe viata.
Sau prosoape de plaja cu Just Married – pentru ca majoritatea fac nunta in sezonul cald si pleaca la mare dupa nunta unde, la fel, le-ar prinde bine si un set cu halat, prosop si papuci pentru el si pentru ea, evident cu initialele sau expresia lor preferata. Cadourile „pereche” prind intotdeauna. Ei bine, daca vreti niste idei cadouri pentru nunta mai sobre, puteti merge pe varianta unui cadou ingenios: ceas inedit sau personalizat, a unui set de doua pahare argintate cu o sticla de sampanie fina, bijuterii-pereche, o busola gravata, pentru ca da, busola e un cadou practic si deosebit pentru amatorii de drumetii. Sau un set complet de bucatarie personalizate cu initialele lor. E mult mai fun decat un sort cu morcovi, rosii si buruieni aromatice.
Cadouri pentru mirii care au de toate
Cazul cel mai dificil, dilema din care niciun storcator de fructe nu te scoate. Niste idei cadouri pentru nunta cu adevarat deosebite poti gasi in domeniul artei. Dar daca nu e Picasso, nu-ti bate capul. Iar decat vreo rama cu un peisaj dubios, mai bine un tablou cu ei. Cauta un pictor bun, da-i o poza de-a lor si de abia atunci va merita sa mai dea o gaura in perete. Sau daca nu tablou, ceva care sa joace rol de tablou, un ceas de perete util, dar cu stil.
Tot niste cadouri de nunta originale sunt si ramele foto sau albumele foto, dar atentie la calitate. Sau un sfesnic argintat numai bun pentru atmosfera din noaptea nuntii. Apropo, v-ati dat seama ca nu mai exista noaptea nuntii de cand mirii ajung acasa la ziua, doar pentru a lesina de oboseala in primul fotoliu?
Iar pentru ca nimic nu mai este ce-a fost, ce-ai spune de niste idei cadouri pentru nunta care sa imbine utilul cu placutul? Pentru mirii a caror casa este spatioasa, sau pentru cei care se muta in casa noua, poti alege un bar glob pamantesc, in timp ce pe adeptii caselor compacte ii poti surprinde cu niste cadouri inedite pentru nunta. Ce vreau sa spun e ca decat o masuta de cafea mai bine un bar glob, decat o vaza mai bine un nud, decat un bibelou mai bine un ceas care se scurge, iar decat un cuier, mai bine o pereche de buze.
Mirii care au de toate, clar au si toate felurile de bijuterii, ceasuri si accesorii posibile si imposibile. Insa, se prea poate sa nu aiba si niste spatii de depozitare pentru acestea si anume casete de bijuterii, cutii de ceasuri sau o cutie de ceasuri automatice in care sa le pastreze. Tring!
Cel mai frumos cadou de nunta pentru miri
Probabil ca sunt multe, dar iata-l pe cel care ne-a inmuiat pe noi maxim. Ideea a fost a lui, a mirelui care a complotat cu toti membrii familiei miresei sa cante melodia „L’Chaim!”. Dupa o luna de repetitii de canto si coregrafie, la petrecerea de nunta, tonul a fost dat de tatal miresei si de Lin-Manuel Miranda, compozitor recunoscut pentru piesele sale cantate la teatrul Broadway din New York. Ulterior, si alte rude apropiate „au intrat in joc”. Iar rezultatul il puteti urmari aici.
Tips & tricks din „bucatariile” nuntilor
Bonul. Pentru ca mintile luminate gandesc la fel, se poate intampla sa oferi acelasi cadou ca un alt invitat. Si pentru ca teoretic nu-ti trebuie 2 roboti de bucatarie, le-ar fi util sa aiba bonul ca sa poata schimba produsul sau sa primeasca banii pe el.
Nu puneti mai multe cadouri in aceeasi cutie. Adica nu alte cadouri/plicuri in cutiile electrocasnicelor, seturilor de farfurii etc. Caci daca mai primeste un set de farfurii identic cu cel in discutie, exista probabilitatea sa il returneze fara sa afle vreodata ca tu ii pusesi p’acolo si vreo 200 de euro.
Ambalajul. Cea mai deosebita ocazie cere nu numai cel mai deosebit cadou, ci si cel mai deosebit ambalaj din simplul motiv ca in marea de cutii care sa strange, nu ai vrea ca al tau sa fie considerat cutie de depozitat si sa ajunga prin debara nedesfacut.
Trimite cadourile mai devreme. Nu doar ca asa vor putea sa stea sa-l desfaca pe indelete si sa il admire, sa-ti multumeasca, ci eviti si agitatia din ziua cununiei cand cadourile isi mai pierd din biletele si apoi mirii nici nu mai stiu de la cine este, dar ii si scutesti pe ei de grija transportului unui camion de pachete pana acasa.cadou
Da-mi voie sa-ti spun un secret. O nunta este un eveniment deosebit la care ai putea sa te distrezi de minune. Deci lasa acasa sentimentul de obligatie. Daca tot e sa dai bani, macar sa te simti bine. Si acelasi lucru este valabil si pentru cadou. Atunci cand il cumperi din obligatie, se simte, iar daca tot faci o cheltuiala macar sa fie primita cu drag sau sa le fie utila. Pune suflet atunci cand cumperi un cadou de nunta caci procesul de cumparare si oferire a unui dar poate fi la fel de minunat ca cel de primire.
Speram ca articolul sa te ajute sa alegi cel mai apreciat cadou de nunta multumita caruia mirii sa-si aminteasca toata viata cu drag de tine si de efortul depus. Pentru ca un cadou vorbeste despre tine, vorbeste in numele tau.
Fii inspirat, daruieste amintiri si vise implinite!
iLUX