cadouri corporateCadourile corporate sunt o modalitate excelenta de a strange relatiile dintre doua companii partenere, de a atrage noi clienti, de a rasplati un angajat sau pur si simplu de a-ti arata aprecierea pentru un lucru bine facut!

Pentru a alege cadoul corporate potrivit, trebuie sa mixezi cu subtilitate marketingul si creativitatea. In spatele unui cadou corporate exista intotdeauna un element de marketing. Oferindu-i  clientului sau partenerului un obiect care-i va placea si pe care-l va utiliza, te asiguri  de continuitatea relatiei voastre de afaceri pentru noi proiecte comune, reciproc avantajoase.

Cadoul corporate ideal trebuie sa contina factorul ”wow!”. Sticla de vin sau cutia de ciocolata, oferite pana la plictiseala, s-au transformat intr-un cadou-cliseu. Chiar daca vor fi consumate cu placere, ele nu au calitatile potrivite pentru a indeplini scopul vostru de marketing. Cadoul ideal trebuie asociat cu firma ta (de exemplu prin personalizare), fiind in acelasi timp suficient de practic sau de elegant pentru a fi folosit frecvent ori pentru a sta pe biroul destinatarului sau.

Cand e vorba de cadouri oferite in numele companiei, sunt foarte multe idei in jurul nostru, dar si foarte multe detalii de avut in vedere. Aceste detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand cautam cadoul corporate potrivit, se reduc la 2 lucruri: sa stim cu exactitate cu ce ocazie oferim cadoul corporate si sa intelegem destinatarul cadoului. Cu aceste indicatii in minte, nu ne mai ramane decat sa adunam idei de cadouri corporate pentru ocazia respectiva in functie de preferintele fiecarui destinatar.

Cu ce ocazie oferim cadouri corporate?

 

Succesele, realizarile, targeturile atinse trebuie marcate ca atare pentru a pastra motivatia echipei de a merge mai departe. La fel cum in viata ne sarbatorim succesele, aniversarile, si  in afaceri trebuie sa marcam momentele speciale din viata companiei. Aceste momente, sunt tot atatea ocazii pentru a oferi cadouri corporate.

Cadouri de apreciere a realizarilor angajatului

cadouri pentru angajatiAcest cadou trebuie oferit ocazional pentru a-i arata asociatului, prietenului sau angajatului ca munca si/sau parteneriatul sau sunt foarte apreciate. Acest semn material al aprecierii este cel mai bun feed-back pozitiv pe care il poate primi un angajat, in afara de bani. Fie ca e vorba de un obiect, de o vacanta sau de un voucher la piscina, angajatul va simti ca el conteaza si ca a fost rasplatita contributia lui in cadrul companiei.

Cadouri oferite la evenimente

La diverse evenimentele sociale si corporate, la petrecerea de Craciun sau cu ocazia lansarii unui produs, acest tip de cadouri este o modalitate ideala de a atrage atentia asupra afacerii tale intr-un cadru festiv. Recomadam cadouri amuzante, originale, inventive, care sa ii deconecteze si rasplateasca pe cei care le primesc.

Cadouri cu ocazia aniversarii companiei sau a premierii ei

Aceste ocazii cer cadouri unice, care sa aprecieze la justa lor valoare timpul, dedicatia si creativitatea asociatului, angajatilor sau managementului.

Cadouri oferite de firme altor firme

cadouri pentru firmeAcest tip de cadouri corporate sunt oferite de companii altor companii sau executivilor din acele companii. Indeosebi de Paste sau de Craciun, alegeti cadouri pretioase pentru aceste ocazii, de exemplu un obiect care sa simbolizeze trainicia relatiei voastra de afaceri, precum un ceas pretios sau un glob pamantesc. Pentru a avea un impact cat mai mare, e bine ca aceste cadouri sa fie personalizate cu numele companiei care ofera cadoul.

Fiecare din ocaziile enumerate cere un alt tip de cadouri corporate care sa exprime cat mai bine evenimentul sarbatorit. In continuare, vom avea in vedere alegerea cadoului potrivit in functie de persoana careia ii oferim cadoul in ierarhia firmei.

 

Cui oferim cadouri corporate?

 

cadouri_corporate_niveleCand vrei sa oferi cadouri corporate, trebuie sa stii cine este destinatarul! Procesul nu se rezuma la a afla cat costa cadoul, cand si cum il vom oferi.  Foarte importanta este persoana careia ii oferi cadoul.Cu alte cuvinte, cui oferi cadoul respectiv? In unele situatii trebuie sa studiezi politica de oferire a cadourilor in compania respectiva, ce anume stipuleaza acea politica si, in unele cazuri, cui nu poti sa-i oferi un cadou.

 

Cadouri pentru sefi – a venit momentul sa-ti arati aprecierea fata de un sef. Poate fi dificil de cumparat cadoul potrivit pentru sef, mai ales pentru ca este important sa nu parem niste prefacuti; iti recomandam sa te orientezi spre cadouri care sa le sublinieze ierarhia, sa fie de bun gust si sa reflecte preferintele si hobby-urile lor.

Cadouri pentru clienti – probabil sunt cateva nivele de clienti pe care sa-i ai in vedere atunci cand oferi cadouri corporate. E de dorit sa oferi periodic un cadou clientilor de top, pentru a-ti arata aprecierea pentru continuitatea business-ului.

Cadouri pentru angajati – angajatii tai au nevoie  sa fie motivati sau rasplatiti pentru o sarcina bine realizata. Daca o vacanta este prea mult, ofera-iun cadou mic la o ocazie, acest gest valoreaza enorm pentru un angajat.

Cadouri pentru parteneri de afaceri – ati muncit cot la cot, uneori ti-au oferit discounturi speciale pentru produse sau servicii de care ai avut nevoie la un moment dat? Deoarece inca lucrezi cu ei, ar fi bine sa-ti manifesti recunostinta pentru suportul lor continuu.

In cadrul fiecarei categorii, pot fi subcategorii de care e bine  sa tii seama cand alegi cadourile corporate. Clientilor de top, de exemplu le vei oferi un cadou mai scump, pe cand celorlalti clienti le poti oferi un cadou simbolic.

Cu atatea filtre de cautare, e o idee buna sa afli ce cadouri corporate poti oferi fiecarei categorii. In acest fel, vei sti cu certitudine unde te indrepti sau ce anume sa cauti atunci cand alegi cadoul corporate potrivit.

Aplica aceste sfaturi si nu vei da gres atunci cand vei avea de ales cadoul corporate potrivit!

Cum ai ales tu cadourile corporate? Imbogateste-ne experienta cu sfaturi si ponturi pentru ca si altii sa stie cum sa gaseasca cel mai reusit cadou corporate!

Descopera in acest articol idei de cadouri corporate care vor face firma ta sa straluceasca!

Cadouri corporate

Esti in cautarea de cadouri corporate de Craciun sau cu alta ocazie?

Daca vrei sa primesti o oferta de cadouri corporate,

vezi ce beneficii iti oferim!

 

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Un calcul mic de verificare *